logo

مدیر مناسب از دید یک دهه هفتادی

هر مدیری که با یک دهه هفتادی همکاری می کند، به نوعی دچار سردرگمی در رفتار با این گروه می شود. با نسلهای قبل کار کردن خیلی راحت تر بود. گویا منطقی تر، دارای اهداف منظم تا حدودی و با برنامه تر بودند. الان با گروهی رو برو هستیم که به شدت به فناوری وابسته است، در لحظه زندگی می کند،  برنامه ریزی خیلی برایش مفهوم نیست، مسیر پیشرفت را تنها از دانشگاه نمی داند، راحتی ترک تحصیل می کند، رشته عوض می کند و به همان راحتی آب خوردن، سازمان عوض می کند. تعهد چندانی به سازمان ندارد، بلکه بیشتر به مسیر شغلی خود وابسته است. در معرفی خود از برند سازمان کمتر استفاده می کند. ممکن بود قبلا بگوید من یک بانکی یا یک نفتی هستم، الان می گوید من مهندس شیمی، تکنسین مخابرات یا یک کارشناس منابع انسانی هستم.

قطعا مدیریت کردن این فرد، با نسلهای قبل تفاوتهای اساسی دارد. قبل از اینها نسل خاموش، نسل انفجار جمعیت و نسل ایکس و بعد از اینها هم نسل زد هستند. در این خصوص پژوهش سازمان یافته و قابل اتکایی در ایران صورت نپذیرفته ولی بنا به تجربه و مطالعات خارجی و مشابهتها می توان نسل هزاره یا وای را معادل دهه هفتادی ها و نسل زد را معادل دهه هشتادی ها بگیریم. جالب است بدانید، به دلیل تحولات سریع تکنولوژی، والدین نسل هزاره به شدت به فرزندان خود وابسته هستند.

مدیران این گروه به شدت مستاصل بوده و بنابر تجربه تقریبا همگی معتقد شده اند که روش های پیشین در مدیریت افراد، برای این گروه دیگر پاسخگو نخواهد بود. در جواب این گروه از مدیران، یک موسسه بین المللی معتبر پژوهشی انجام داده و انتظارات نسل هزاره(دهه هفتادیها) از مدیران خود را در 10 مورد خلاصه کرده است. به عبارت ساده تر، اینها انتظار دارند مدیران خود این مشخصه ها و مهارتها را داشته باشند:

ویژگی های مدیرانهمه این مهارتها، آموختنی و قابل ارتقا هستند، پس مدیران گریزی ندارند که برای مدیریت این افراد این مهارتها را کسب کنند، ضمناً در نظر داشته باشید، تا 5 سال آینده بخش زیادی از نیروهای تحت امر شما، از این نسل خواهند بود. نسلی که خلاق است، ولی چهارچوب پذیر نیست، نسلی که پر انرژی است ولی تعهد به شدت پایینی دارد و نسلی که 724 آنلاین است و دنیای مجازی دیگر برایش معنی مجازی بودن ندارد. نسلی که واقع گرایی را به نهایت رسانیده و درآمد کسب می کند که بلافاصله خرج کند نه اینکه پس انداز کند. نکته جالب دیگر در خصوص این نسل، شوخ بودن و بیش از نسلهای قبل پیگیر شادی و شادزیستنی است.

برای این گروه باید بیش از پیش آماده شد، اینها بیشتر از چیزی که تصور می کنید متفاوت هستند، خیلی از موارد ملاحظه اطرافیان را می کنند یا سعی کرده اند، از آنها فاصله زیادی نگیرند. اینها تازه انتظارات دهه هفتادی ها از مدیر خود است، خدا رحم کند با ورود دهه هشتادی ها به سازمانها و انتظارات متفاوتی که خواهند داشت. آیا برای این آماده هستیم؟

پ.ن: این تحقیق در 175 کشور دنیا و در بازه سنی 18 تا 35 سال انجام شده است که تقریبا یک سوم آنها بین 22 تا 26 سال سن داشته اند.

پیروز و پایدار باشید.

اگر مورد پسند بود با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

 

3 دیدگاه دربارهٔ «مدیر مناسب از دید یک دهه هفتادی»

  1. سلام.

    ممنون بابت مطلب جالبتون

    مطالعه ای که در این متن ازش یاد شده رو هم لطفا معرفی کنید تا بتونم برای مطالعه دقیق تر به اون هم مراجعه کنم

  2. بازتاب: مدیریت ساده است... - قراول، دیدبان رفتار سازمانی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *