بارها و بارها و به انحاي مختلف اين جمله را شنيده ايم كه:
كاركنان شغل خود را ترك نمي كنند بلكه آنها مدير خود را ترك مي كنند
البته كه اين جمله درست است و به كرات اين مسئله را به صورت مستقيم مشاهده كرده ايم. ولي سايت لينكدين اخيراًپژوهشي در خصوص دلايل ترك خدمت كاركنان انجام داده است كه جالب دانستم مختصري در خصوص آن بنويسم. در اين پژوهش از افرادي كه اخيرا شغل خود را تغيير داده اند ابتدا سوال شده كه چه چيزي مي تواند شما را متقاعد كند تا شغل خود را تغيير دهيد؟ و سپس سوال شده كه چه چيزي شما را مجبور مي كند شغل خود را تغيير دهيد. جواب ها به اين دو سوال در نوع خود جالب است:
اين تحقيق در ميان 7530 نفر از كشورهاي آمريكا، استراليا، كانادا، هند و بريتانيا كه جديدا شغل خود را تغيير داده اند انجام شده است. در ادامه بخش هاي ديگري از اين يافته ها نيز آورده مي شود:بر اساس اين مطالب تنها مي توان يك جمله بيان كرد و ان:
نگهداري نيروي انساني يكي از مهمترين عوامل كليدي موفقيت شركتها است
اشتباهي كه اغلب شركتها مرتكب مي شوند تمركز زياد بر جذب كاركنان خوب است و كمتر به حفظ آنها تاكيد و توجه دارند. هزينه جابجايي افراد بالاست. در اين مطالعه اي در اين خصوص انجام نشده تا اين هزينه را محاسبه كنند ولي بر اساس مطالعاتي كه در كشورهاي ديگر انجام شده هزينه جايگزين كردن يك كارمند چيزي بين 50 تا 70 هزار دلار برآورد شده است.
بر همين اساس به مديران منابع انساني توصيه مي شود افداماتي در خصوص سه مورد فوق انجام دهند. در اولين گام و به عنوان يك اقدام كوتاه مدت مي توان مسير شغلي افراد را روشن نمود. مسير شغلي كه مبتني بر پيشرفتهاي معقول و منطقي باشد. اين مسير شغلي حتما لازم نيست به صورت عمودي و با فاصله هاي زياد باشد. پژوهش ها نشان داده پيشرفتهاي كوچك و حتي گاه اسمي هم مي تواند به عنوان يك عامل انگيزاننده براي افراد عمل كنند. به عنوان مثال تبديل كارشناس 3 به كارشناس 2 يا كمك كارشناس به كارشناس و …
اصلاح سبك رهبري مي توان به عنوان يك برنامه بلند مدت كه مستلزم تغيير فرهنگ نيز مي شود، بايستي در نظر گرفته شود و اصلاح سيستم جبران خدمات در قالب يك برنامه ميان مدت 3 ساله قابل انجام است.
قبل از اينكه افراد تمايل به ترك خدمت پيدا كنند، بايستي فكري كرد. فاصله زماني كه فرد قصد پيدا مي كند تا خروج خود را عملي مي كند كاملا در اختيار ماست. بنابراين فكري براي آن بكنيم.
شاد باشيد.
با سلام
ممنون از نوشته های زیبای سایتتون، من مطلب بالا که یافته های لینکدین در مورد ترک کار را می خواستم بخونم اما واضح نبود نوشته ها و نمودارها در حاشیه فرو رفته اند و نمیتوان بدرستی مشاهده کرد خواهشمند است این موضوع را اصلاح فرمایید و یا اینکه اگر امکان دارد مقاله را برای من ایمیل نمایید.
با تشکر فراوان
ایکاش آقای دکتر آماری هم در مورد ایران موجود بود.